ZWangerschapsketting info.png    Mindful mum.jpg
"Wat is een zwangerschapsketting?"

Een zwangerschapsketting is een sieraad dat je draagt ter ere van je zwangerschap. Het omdoen en dragen van de ketting is een mooi moment om bewust stil te staan bij je zwangerschap. Het magische belletje dat onderaan de ketting hangt zorgt voor een vertrouwd gevoel  en herkenbaar geluid. Volgens Mexicaanse traditie zou het je ongeboren kindje beschermen. Daarbij is het een mooi sieraad om je groeiende buikje te accenturen.

ECHO FOTO EN KETTING.jpg

Een moment tussen jou en je kindje
 Je kunt de ketting gebruiken als momentje tussen jou en je kindje. Bij het omdoen en dragen word je je bewust van je zwangerschap en deze bijzondere periode. Doordat het belletje zachtjes op je buik heen en weer rold wordt dit een herkenbaar geluid voor jou en je kindje. Vanaf ongeveer 20 weken kan je baby geluiden buiten de baarmoeder horen en zal je baby het belletje gaan herkennen; dit zorgt voor een vertrouwd en rustgevend gevoel voor jou en je baby.

Over de bola / klankbol
De bola is een Mexicaanse traditie. Het belletje in de bol zou de draagster en haar ongeboren kindje gezondheid en geluk brengen. Door de bola regelmatig te dragen, raakt de baby vertrouwd met het belletje en zal het geluid voor en na de geboorte als vertrouwd en rustgevend beschouwen. Elke bola heeft z'n eigen unieke geluid. Op internet gaan verhalen rond over een stuitligging van je baby door het babybelletje; dit is een fabel, je kindje kan zijn bewegingen niet bewust sturen. Als je hierover twijfelt; vraag het aan je verloskundige.

MARINKA ZWANGER.jpg

Lengte van een zwangerschapsketting
Alle kettingen zijn minimaal een meter lang, zodat de bola rond de navel valt. Dit kan boven of onder de navel zijn; net wat je zelf fijn vindt. Om de lengte te bepalen neem je een koord of meetlint en hangt dit om zoals je bij een ketting zou doen. De maat die je kiest bij bestellen is alleen de maat van de ketting zelf, niet van het aanhangsel. 

COLLECTIE ZWANGERSCHAPSKETTINGEN

© 2017 - 2022 Treasured Handmade Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel